Godmorgon!


Kl. 08:51 |


20130409-084636.jpg
Tilde sover och jag hinkar kaffe och ser på Nyhetsmorgon. En fråga, när började era små att sova en gång om dagen och efter lunch? Det känns som om vi är väldigt långt därifrån då T blir superdupertrött redan efter två vakna timmar.




Kommentarer
Malin- mamma till Arvid & Lucas

Minns inte exakt när de va men jag minns att jag tänkte att de va tur att han inte börja dagis vid ett års ålder för då sov han fortfarande två ggr. När han sen började dagis 1 år o 5 år gammal sov han en gång sedan ett tag tillbaks så där emellan nånstans! Kommer ihåg att de va lite jobbigt i övergångeb o krävdes en hel del underhållning...

Erica

Vi har precis börjat med att sova en gång, iaf dom dagar Valter sover lite längre på morgonen (typ kl 7). Det krävs en del underhållning för att det inte ska bli så himla gnälligt men på det stora hela går det bra. Storasyster var lite dryg ett år när vi började med en gång/dag.

Nikita

Jag tror de här me Sovningen hos barn är väldigt individuellt , både när dom börjar sova bara en gång om dagen och när dom slutar sova helt på dagen.

Meja som nu är 14mån sover oftast två ggr om dagen, hon behöver det å så länge det inte påverkar nattsömnen så är det ok för oss .

Svar: Håller helt med :-D
Sarasdiary

Åh, det där är ju så himla olika. Mina två tjejer slutade sova dagtid helt vid 14 månaders ålder och sonen som är 6 månader nu sover bara en gång per dag redan. Han är vaken i 2 1/2 - 3 timmar (7-9.30/10.00) för att sedan sova 2-3 timmar och tar sedan natt vid 17.30/18. Så han verkar följa efter i sina systrars spår med att sluta tidigt med dagssömnen. Dom tar igen det nattetid istället vilket jag inte har något mot.

Kram

Svar: jag håller med, nattsömnen är viktigare :-)
Sarasdiary

Sara T

Någon gång runt ettår gick vi från två till en sovstunder mitt på dagen. Elsa vaknar runt kl 8, sover middag runt kl 12. Sover då två timmar om hon är hemma och 1 timma på förskolan. Läggdags för natten än 19.30-20 om det har varit en förskoledag och 20-20.30 om vi varit hemma.

Linn

Vår kille är bara några dagar yngre än Tilde och vi funderar nu på att börja ha honom att sova bara en gång/dag. Detta eftersom den andra sovturen oftast blir så sen att den påverkar nattningen.
Idag var vi på öppet dagis den tid han annars brukar sova och det gick jättebra, så jag gissar att man behöver ha lite program för att det inte skall bli för mycket gnäll!

Svar: Det är ju perfekt att gå på öppnaförskolan så de kan underhållas lite :-D
Sarasdiary

My - Mamma till Alma

Vid 10 månader. Hon sköt fram fm vilan mer och mer och tillslut blev den efter lunch. Ett tag sov hon en gång på em med, men då somnade hon så sent. Så vid 11 månader ca så sov hon mellan 12-14 och sen 18-08 :)

Svar: Vilka dröm sovtider :-D
Sarasdiary

Jenny - mammaliv i Nashville

August sover ofta en gång nu, fast det blir runt 11 ibland & sedan ett par/tre timmar framåt. Det har varit ett himla pyssel med den där sömnen & iblan är han supertrött redan vid 9 på morgonen så då får han sova! Vi tar dagen som den kommer men försöker styra lite åt kl.12. Håller oss upptagna med musik klass, tidiga play dates osv :) och snacks! När gnälligheten slår till drar jag fram ett mellis :)

Svar: Här blir det också lite att ta dagen som den kommer. Nu vissa dagar har hon även sovit 3 gånger. I dag tänkte jag försöka hålla hon vaken på eftermiddagen men det sluta med att hon fick ta en powernap på 20 minuter vid kl 16.00 ;-) haha
Sarasdiary

Ika

Det där verkar nog vara väldigt olika. Min tjej som är 1 år nu sover oftast bara en gång per dag 2 timmar. Det har hon gjort i typ 3 månader. Dock har hon nu börjat med att bara sova en timme ibland och då blir hon jättetrött på eftermiddagen istället och sover hon då är hon pigg på kvällen och somnar sent. Men är nog väldigt individuellt. För bara några månader sen så tog min första dagsvilan precis 3 timmar efter vi gjort morgon.

Pia

Ett tips är att försöka skjuta fram sovtiden en liten stund för varje dag, är ju bra om det fungerar med en sovning innan hon ska börja på förskolan :-)

Nathalie 19 år och mamma till Neo

Neo är 1 år och sover fortfarande 2 gånger om dagen. Han är som Thilde och blir oftast trött efter 2 timmar från det att vi stigit upp, sedan kan han vara vaken några timmar innan han ska vila på eftermiddagen. Ibland är han så uppspelt vid vilan på eftermiddagen att det inte går att söva honom, vilket resulterar i att antingen blir vilan försen eller blir det ingen alls. Blir det ingen alls är det väldigt gnälligt framåt 17-17.30 och vid 18 går det inte att hålla honom vaken längre.
Jag tror det blir annorlunda när barnen börjar på dagis :)

Svar: Jag hoppas också på dagis ;-) hihi Det känns som de kommer få ordna lite saker åt oss! hihi
Sarasdiary

Anna Överhem

Har varit jätteolika på barnen vår. Alfred sov 2 ggr/dag lääänge, medan Ronja bara sover 1gng/dag och har gjort det sen hon var kanske 8 månader. Sover då ca 1,5-2 h på fm..lägger sig allt emellan 9-11 och sover sen Max 2 h (måste oftast väcka henne). Så det är jätteindividuellt tycker jag :)

Svar: Ja det verkar som det är väldigt individuellt :-)
Sarasdiary

Malin

Alma började sova en gång strax efter hon var ett år. Jag ville få in rutinen tills hon skulle börja förskolan så vi "tränade" in det innan dess :)

Svar: Så har vi också tänkt, att få in den rutinen innan dagis. Men lyckas man inte kanske det sker automatiskt på dagis? Som med maten kanske? Många som vägrar hemmagjord mat och på dagis serveras inga burkar ;-) hihi

Många kramar !!!
Sarasdiary

Mikaela

Kommer inte riktigt i håg,stora sonen är snart 6 år,men när han började förskolan när han va 14 månader sov han ju en gång per dag efter lunch och kunde sova länge,i alla fall 2 timmar.




Kom ihåg mig?