Kvällsrutiner


Kl. 18:42 |

Hej finisar!

Här hemma pågår kvällsmys för fulla muggar. Tilde har precis fått smaka lite gröt (vilket hon fullkomligt älskar, bara gapar och vill ha mer) snart ska hon få ta ett bad och tvätta håret. Eftersom Tilde har mycket hår måste tvättas då hon kräks och om jag inte hinner se så ligger hon och rullar runt med håret i det ;-) Så blev det idag innan vi skulle till birsta!

Efter att hon har badat blir det mys sen massa mat och sen hopp i säng! Tilde sover i egen säng och får somna själv om kvällarna vilket brukar ske mellan klockan 19-20.  Vi går in och ger henne nappen om det skulle behövas. Så fort hon lägger sig ned i sängen vet hon vad som gäller. Men kaninen på ena sidan och snutte-filten på den andra sidan börjar hon gosa till sig. Vi är noga med att hon inte får sova i sängen om dagen!

Har ni några kvällsrutiner till era små?





Kommentarer
Sofia

Vår prins är 9 månader och vi har länge gjort såhär: Runt 19 varvar vi ner med bad eller bara mys, välling, läser saga och sjunger "blinka lilla" innan han läggs i sängen. Sen är det god natt runt 19:30. Han sover i eget rum sedan en månad tillbaka. Detta funkar toppen för oss. På tal om det så är det dags med kvällsrutinen nu! :-)

Svar: Det låter som klockrena kvällsrutiner :-) Vad skönt att han sover i eget rum. Jag tror det inte dröjer så länge här tills det är dags för det här också.

Ha en mysig kväll Sofia! Kram
Sarasdiary

Emma

Låter toppen! Vår tjej är snart 5 mån och sover också i egen säng. Varför får hon inte sova i sin säng dagtid? Vår tjej sover sina tupplurar där om vi är hemma, dock med persiennerna uppe och ett ljust rum så att hon känner skillnad på dag och natt! Kram

Svar: Jag vill att hon förknippar sin säng med natten. Men vad vet jag ? Det kanske inte är något problem :-) hihi

Ha en fin kväll! Kram
Sarasdiary

Nikita

Meja brukar få bada på kvällen sen på med pyjamas, få d droppar
Sen mysa en stund och så välling , oftast vaggar ja henne i famnen tills hon somnat å lägger
Sen ner henne i sängen , hon har väldigt svårt att komma till ro om man bara
Lägger ner henne i sängen.
Hon har också en snuttis som alltid e med
Då hon ska sova :)

Svar: Lillvännen då! <3
Sarasdiary

Anna

Vilken gröt har ni till Tilde, för Nestlé funkar inte för vår lika gamla tös så tänkte testa en annan:)
Kram Anna

Svar: Vi har den från Nestle, den från fyra månader. Varför fungerar inte den? Hoppas du hittar en som fungerar! Igår när jag var på Maxi fanns det hur många som helst :-)
Sarasdiary

Ika

Skönt med rutiner! :)
Min 6 månaders bebis (haha känns inte som en liten bebis längre) får torr blöja och pyjamas, tror hon har börjat förstå att det snart är godnatt när hon får på pyjamas. Efter det sitter vi och myser en stund och ungefär vid 8 får hon välling, och brukar oftast somna när flaskan är slut, brukar bara vilja att man ska ge henne nappen när vällingen tar slut. Såklart har hon sin lilla snuttkanin när hon ska sova, den sover hon inte utan, hihi :)

Vi gör också så att i sängen sover man bara på natten, känns som en ganska så bra rutin. Min lilla tjej sover på dagarna i vagnen och ibland på soffan då jag ändå ska sitta där och kolla på tv.

Svar: Det låter precis som våra kvällsrutiner! Jag glömde såklart skriva torr blöja och pyjamas, tog det för givet . Hahaha!
Ha en fin helg!
Sarasdiary

Sara E

Pyjamas, välling sen sängen för Viktor. Han somnar själv. V sover också bara i säng nattetid, har funderat på att vänja honom vila där på dagen med eftersom på vårat dagis sover barnen inomhus på madrass. Nora hade väldigt svårt att sova där som liten eftersom hon var van sin vagn. Kan ju vara bra att kunna vila lite varstans:-) kul med mat introduktion! Bra att hon gillar gröt. Viktor älskar havregröt med plommonpure:-) kram kram

Svar: Ja det är kul att ha börjat lite smått med smakisar och KUL att se att hon gillar :-)
Ska du på jobbet till veckan ? Mötet ?
Det ska jag och Tilde. Vi kanske ses! Kram
Sarasdiary

My - Mamma till Alma

Vi lät Alma sova i sin säng från början för att hon skulle förknippa den med sömn helt enkelt. Hon blir 1 år nu på lördag och somnar själv genom att vi lägger henne, pussar godnatt, säger godnatt vi ses imorgon och går ut. Sover från 19-09 :)

Svar: Samma tanke här! Sängen = sova inför natten :-)
Ha en trevlig helg!
Sarasdiary

Nadja

Vårt första barn vande vi att inte sova sin säng på dagarna, vilket resulterade i att han kunde bara sova i vagn/bilstol. Oavsett väder blev vi tvungen att lägga honom i vagnen för att få honom att sova, det var minde kul när det var över 20 minusgrader eller spöregn.

Dottern däremot har fått sova i sin säng på dagen och det underlättar jättemycket nu när man har två småbarn och slipper ta ut båda för att den ena ska sova :)

Jag tror inte att sovtypen på dagen påverkar nattsömnen, men alla barn är väl olika. Sonen hade sömnsvårigheter fram till 2 års ålder och dottern har sovit klockrent i eget rum sedan hon slutade helamma vid 6 månaders ålder, nu 14 månader.

Svar: Om dagarna får Tilde antingen sova på soffan eller i våran säng. När vi är ute så sover hon såklart i vagnen :-)

Vad skönt att tjejen eran sover bra om nätterna, här blir det också eget rum snart :-)
Ha en fin helg!
Sarasdiary

Elin

Vår dotter har plötsligt blivit väldigt kvällstrött så vid 18 badar vi och sätter på pyamas. Sedan lägger vi oss i vår säng, sjunger en sång och får mat. När hon somnat lyfter vi över henne till sin säng. Hon kommer inte riktigt till ro om hon inte får ligga nära just nu. Säkert någon fas hon går igenom just nu. Har Tilde börjat bli blyg när okända håller henne?

Svar: Igår fick jag göra så också. Mat och mys i våran säng och sen lyfta över!

Ja hon har blivit lite blyg. Mot en kille som hon träffat ofta här hemma börja hon gallskrika mot. Som om en geting bitit hon ;-)
Sarasdiary




Kom ihåg mig?