Börjar lite försiktigt..


Kl. 16:50 |
20120529-163351.jpg Tilde tränade också lite medan jag körde plankan :-) Hej bloggisar! Nu är det dags för mig att börja stärka bålen igen efter graviditeten. Det kommer bli många plankor framöver i alla dess former. En tjej som är grym på just träning efter graviditet är Malin. På sin blogg delar hon med sig av massa bra övningar för nyblivna mammor och icke nyblivna mammor :-) Hon gör även bra videoklipp där man på ett enkelt sätt får övningen förklarad och visad! Kika in hos henne om du behöver inspiration och tips :-) Hur gick det då? Jag tänker börja försiktigt och idag körde jag på knä 3*30 sekunder. Kan ju låta fjuttigt, men det kändes ;-) Eftersom jag inte har någon spegel i vardagsrummet var det svårt att se om jag gjorde rätt, så i morgon får Johan kontrollera :-) Lite galet är det att i broschyren jag fick hem från förlossningen med övningstips efter graviditeten, rekommenderades situps! Galet galet galet. Vad kör du? Plankan eller situps?




Kommentarer
Sanna

Vansinnigt att de får ge ut såna rekommendationer, har vi inte kommit längre? Lite bättre borde man kunna kroppens anatomi innan man leker expert.

Svar: Ja man kan ju börja fundera :-) Men det är väl så typiskt dagens sjukvård!
Sarasdiary

Sandra

Jag brukar köra plankan då och då. jag hade också ett sånt där pingu mjukisdjur när jag var liten :) kram

Svar: Duktigt!
Sarasdiary

Malin ☆

Men tack för fina ord gumman <3

Det är helt GALET att man får med en broschyr men från sjukhuset där situps rekommenderas. Det fick ju jag med... Stor tumme ned för det!

3*30 sekunder är INTE fjuttigt utan en jättebra start vännen. Tänk på att du inte använt dina magmuskler på lång tid.

Stor kram!

Svar: <3
Sarasdiary

lisa

Vad är det för fel på situps? Det är ju tex extremt mkt mer påfrestning för tex ländryggen med planka, när man inte har några magmuskler alls att hålla emot med.. Små situps är bra! Det körde jag efter min första graviditet..

Svar: Situps är INTE bra efter en graviditet och kan skada mer än vad det hjälper.

När man gör situps jobbar man med de yttre magmusklerna, när man gör plankan och andra statiska övningar jobbar man med de inre magmusklerna vilka är de som måste stärkas upp efter en graviditet.

Visst kan man få ont i ländryggen av att planka om man är otränad och det är just därför man ska börja på knä och med kortare stunder så att man tränar upp styrkan igen.
Malin ☆

Malin S

Så bra :) Nånstans måste man ju börja igen! Hihi...
Och ja, det är lite konstigt att de rekommenderar situps!

Svar: Precis :-)
Sarasdiary

Romanique

3*30 låter i mina öron superbra jobbat! Men allvarligt? Är dom broschyrerna från 80-talet? Jag kommer att börja med andningsövningar för att få kontakt med mina magmuskler igen efter förlossningen + fortsätta med bäckenbottenövningar, för att sedan försiktigt utöka med statiska magövningar enligt miniguiden hos mammafitness.se

Morgonkraaaaam! :)

Svar: Hade det funnits en gillaknapp för kommentarer hade jag tryckt på den nu :D
Malin ☆

Duktigt! Jag kör plankan :)

Svar: Bra där! :-)
Sarasdiary




Kom ihåg mig?