Saftig sockerkaka alá Leila Lindholm


Kl. 18:01 |

Nybakat tillhör  inte vanligheterna hemma hos oss eftersom vi håller oss gärna borta från det. Men jag har fått massa ägg av mamma (som har höns) så då svängde jag ihop en saftig sockerkaka som vi ska smaka på nu med ett glas mjölk till säsongsavslutningen av The Walking Dead.

Ingredienser 3 st ekologiska ägg 2.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 3.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 st nypa salt Skal av 1 citron (jag tog limeskal) Smör och ströbröd till formen ( jag "bröa" med kokos) Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. 3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. 4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 5. Fyll en smord och bröad sockerkaksform. 6. Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. 7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.  




Kommentarer
Tina

Mums!!

Ann-Sofi Engström

Åh vilken fin sockerkaka, tack för receptet den måste jag testa att baka till helgen.

Svar: Jag blev lite besviken på sockerkakan. TYckte den blev smulig. Men jag kanske gjorde något fel ;-) haha
Sarasdiary

Vicky

Gott det där du!! =)

Jag älskade de små pankisarna på casinot.
Det blir definitivt ett återbesök någon gång framöver.

Hoppas allt är bra gumman!

Karolina, nybliven mamma ❤

Åh så vacker den blev!

Svar: Tack :-) Det va rår och dagar sedan jag svängde ihop en sockerkaka så jag var lite nervös att ta bort formen!

Kram
Sarasdiary




Kom ihåg mig?