Bak eller fram ?


Kl. 18:00 |

Vi är lite kluven i vart vi ska placera vårat babyskydd. Vi har isofix-spännen både fram och i baksätet i våran bil. Frågan är bara vart ?

Hur tänker ni ? :-)





Kommentarer
Jonna

Tack Så hemskt mkt :)
Här ska jag ha den fram, men dem rekommenderar ju bak, så vi diskuterar lite fram o tillbaka, men känns tryggare att ha den fram Ha en go kväll! kramar

Johanna

Mitten bak är den säkraste platsen i bilen! Men galet svår att komma åt.
I fram är väl skönast men livsfarligt om det finns airbag! Om den nu inte plockas ut.
Vi har våran bak till höger!

Martina

Vi har testat både fram och bak. Just nu sitter hon bak, men jag tyckte det var överlägset att ha henne fram. Särskilt i början då man ville "ha koll".
Givetvis sätter man ju inte dit ungen om airbagen inte är borttagen, men det är ju en självklarhet och inget jag tror ni behövde påminnas om.

Prova er fram!

Svar: Joo jag vet MÅNGA som har stolen fram utan att ha tagit bort airbagen!
Dom tror det räcker med att bara trycka på off knappen!
Johanna - Max mamma och gravid!

Sanna

BAK!!! Är barnet så ledset att man måste fixa med det ska man väl ändå stanna. Har man barnet bak finns inget annat val men sitter barnet fram är det lätt att lockas till att "bara" sätta i nappen eller hålla handen eller whatever och så vips ramlade nappen ner på golvet och man ska "bara" ta upp den och ja du fattar. Dessutom är ju bak mycket säkrare om man skulle krocka.

Svar: Håller med!! Bak ska det va. :)
Isa

Sara G

Vi ska ha den i baksätet bakom passagerarsätet. Dels tror jag man blir en lite sämre förare om man har bebisen fram. (iofs lika dålig som om man pillar med mobilen samtidigt som man kör) Men också för att vi har svarta rutor bak och då syns ju inte att vi har bebis i bilen och det är behagligare ljus.

Svar: Det har du rätt i Sara :-) Du är så klok!
Sarasdiary

Malin-mamma till Arvid

Hej! Jag är en ganska ny läsare här som hittat hit via andra LSB-bloggar och har fastnat här också. =) Våran Arvid är nu 1,5 år och har alltid åkt bak. vi resonerade som så att vi ville inte bli osäkra förare pga att vi ska trösta och greja med honom. Han är jättenöjd med att sitta själv bak o babblar och grejar för sig själv. Antar att han inte kräver så mycket uppmärksamhet i bilen eftersom han inte är van det. Nåt som vi tycker har vart väldigt bra är en spegel runt nackstödet där bak så vi kan se honom. Så man har koll på vad han gör och när han somnar osv. En annan aspekt är ju att när de har nästa stol ser man väldigt dåligt som förare, stolen skymmer väldigt mycket. Så har vi tänkt... Lycka till med allt!!!!! Kram Malin

Svar: VÄLKOMMEN hit Malin, vad roligt! :-) Och tack så mycket!
Ha en trevlig dag och TACK för din kommentar! :-)

Kram
Sarasdiary

Eleni

Eftersom vi inte har airbag fram i bilen så hade vi Maya fram så länge vi använde babyskyddet. Testade att ha henne bak någon gång men det var helt klart mer frustrerande om hon tappade nappen och börjar skrika och man sitter själv i bilen och inte kan slänga sig i baksätet och hjälpa henne hitta den igen, haha. Så allra bäst tyckte vi det var att ha den fram, men nu när vi bytte ut babyskyddet mot en större stol så sitter hon i baksätet. Alltså sedan 9-10 månaders ålder. Det funkar också bra nu, även om jag fortfarande föredrar att ha henne under "bättre uppsikt" och hon kan se mig. Men det brukar som sagt gå bra om man ger henne en massa saker att pyssla på med själv. Men det ser säkert olika ut från barn till barn också! :) Kram

Hanna

Mitten där bak. Vi har airbag i framsätet så där kan dottern inte sitta.

Nikita

Vi har stängt av airbagen fram i vår bil ( vilket är i princip samma sak som att koppla ur den , på nyare bilar stänger man av den inte kopplar ur den , står på ntfs hemsida ..
Det är därför den funktionen finns , för att man inte ska behöva koppla ur den , många ggr går det inte ens åka på en verkstad och koppla ut den om man kan stänga av den! M
Men iaf så tkr ja de är Bäst å ha meja fram så ja har koll !

Har ni ingen bas till banyskyddet ?

Kram!

Svar: Självklart har vi en bas till babyskyddet :-) Men med isofix spännen är det betydligt smidigare att färsta basen :-)

Kramis!
Sarasdiary

Nikita

Åker vi hela familjen så brukar jag å meja sitta bak dock samma om vi åker Daniels bil , vi har ju
Bas till banyskyddet och den är galet lätt att flytta på så de är jättesmidigt!

Jag kommer ha bebisen i framsätet och så får stora tjejen flytta til baksätet. Känns som att det är lättare att ha liten där fram om den tappar nappen eller blir ledsen osv...

Vicki

Bak skulle jag säga. Vi hade henne fram ett tag men ångrade oss snabbt man vet ju inte med airbagen även om den är på off status.

Svar: Nu är jag på många o hacka, men om man inte kan veta att airbagen är av om den står på off, hur vet du då att den är på om det står på on?!
Pernilla

Anna- Mamma och Socionom

Enligt rekommendationer så är det säkrast att ha den där bak även om airbag är utplockat. Som vuxen kan man ta en smäll framifrån mycket bättre. Men man gör som man vill. Vi har den på ena sidan bak. Kram

fia

bak! :)

Frida - Gravid med lilla L

Tack for alla dina fina kommentarer! :)
Har nyss gatt igenom 1 veckas blogginlagg hos dig som jag missat ;) Jag ska sy byxorna sa fort allt har lugnat ner sig lite har hemma. Men forhoppningsvis kikar inte eran mini ut an pa ett tag :)

Ang. babyskyddet sa har vi satt det hoger bak. An sa lange sa har Lloyd alltid dackat sa fort vi startat bilen, sa det kanns mycket sakrare att ha han dar bak.
Kram kram




Kom ihåg mig?