Välkommen graviditetsvecka 25 (24+0)


Kl. 11:35 |


Barnet : Nu börjar sista tredjedelen. Det händer inte så mycket utvecklingsmässigt utan barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Barnet kan känna igen din röst Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen. Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand. Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Mamman: Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Jag: Magen växer och växer och det är lite svårt att förstå att det bara är cirka 15 veckor kvar, det kommer ju gå jättesnabbt! Om jag ska passa på att klaga lite så är det dessa sammandragningar när jag jobbar natten som är mest besvärligast. Hur ofta är normalt att ha sammandragningar ? Jag vågar nästan inte skriva det men halsbrännan har hållt sig borta sen sista nattanfallet :-) I morgon har vi tid hos barnmorskan och det ska bli spännande att få veta SF-måttet och höra på hjärtljuden. Håller också tummarna att mitt blodvärde också fortfarande är bra och att jag slipper börja med järntabletter! Jag är så nyfiken på vem du är där inne! Längtar tills vi ses ♥




Kommentarer
sara

hejsan! oj vad magen växer:-) snart får du gå hem och ha lata dagar som jag:-) riktigt sköt faktiskt! jag hade mkt sammandragningar på jobbet de sista veckorna. Fick gå dubbelvikt tidvis. Du får tänka på att slå ner på takten, ta mindre steg osv. Inte lyfta och dra såklart så blir det nog bättre. Men jag tror att mkt beror också på att det är natt, man blir trött på ett annat sätt jmf dagen. Ta de lugnt och må så gott! Kram

Vilken mysmage :D Gud som jag saknar min mage :D

ellenojag

Tack och grattis själv!!! va fin din mage är <3

Ann-Sofi Engström

Åh vad fin gravidmage du har :-) Mysigt med sparkar och hjärtljud....minns dom fast det är så länge sedan. Mindre kul när sparkarna höll en vaken på nätterna och det inte gick att sova på mage längre. Än idag sover jag inte på mage....konstigt.

Kram på dig!

Jenny - gravid i New York

Vilken fin mage du har :)

Sammandragningarna är himla jobbiga dock! Om du byter aktivitet bör dom avta. Antar att dom mest kommer när du är aktiv?

Linda

Hela du är jättefin!

Johanna

Jag gick in i vecka 25 i lördags. ;-) Jag är nästan lika "stor" som dig runt magen och den växer exakt enligt kurvan, till och med helt enligt sträcket i mitten. ;-)

Du är så söt!! Massa kramar till dig och bebis <3

Malin & Prinsessan

Gomagen, du är så fin Sara! Tack för idag, det får vi göra om snart :) Skrållan somnade helt utmattad fem minuter efter att du hade gått, hihi :)



Kramis!

Izabella

Sammandragningarna är aldrig roliga men du får halvera tempot så ordnar det sig nog! :-) Kram

Spanienfrugan

Söt bebbemage där!

Carolina

Hej Sara! Hoppas att allt e bra med dig. Vilken oerhört söt mage du har! Saknar min ibland, samtidigt är jag glad att jag kan smått börja använda mina vanliga kläder igen. Vad fint du skrev. Varför negativ till järntabletter för? Ha en fin vecka. Kram

elinjosefine

Fining!!

Ja visst ar det full cirkus i magen nu för tiden. Min lille känns som som en delfin som flyttar om alla organen cirka 10 ggr om dagen ;)



Ja visst känns det konstigt att köpa vagn samtidigt som jag kommit i värsta shoppingmoduset nu :) Idag ska jag nog köpa en babykorg som jag tittat på. Sen ska jag försöka mig på att sy sängkläder... haha Det kan sluta hur som helst ;)



Kramar

Jennie

Hej!

Jag ville bara skriva en liten kommentar ang sammandragningar.. Jag är själv gravid med mitt första barn o är idag i v 36. Jag började få sammandragningar i v.25 o vad jag förstod det som så är det rätt tidigt. Jag märkte aldrig ngn skillnad om jag tog det lugnt el ansträngde mig. Så därför blev sjukskrivning aldrig aktuellt. Men jag gjorde en läkarundersökning för att se så livmodertappen inte blev påverkad, vilket det inte blev. Men sammandragningarna har fortsatt, har blivit lite starkare de senaste veckorna men ingen för tidigt född bebis ännu! :) så summan är att det är jobbigt med dem men i mitt fall har de varit ofarliga.. Men kanske hellre dem än foglossning antar jag.

Gaviscon tycker jag har fungerat jättebra mot halsbränna o framför allt sura uppstötningar som blir aktuellt lite senare när magen blir större. Smakar apa men fungerar!

Trevlig blogg förresten! Lycka till med magen o bebisen!

Romanique - med bebis i magen

Jag har sammandragningar dagligen, kanske fem gånger om dagen. Vad jag har förstått så är det helt individuellt hur mycket och ofta man har sånna, vissa har inga alls och andra har mer. Så länge dom släpper så ska det inte vara någon fara :) Om du har möjlighet så tycker jag att det är skönt att sätta sig ner och ta det lite lugnt när dom kommer.




Kom ihåg mig?