Välkommen Graviditetsvecka 16 (15+0)


Kl. 10:04 |



Voila!

Barnet : Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn. Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna. 

Mamma: En del börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd. Vill du gå en förberedelsekurs inför förlossningen, är det dags att anmäla sig nu.

Jag: Jag mår fortfarande bra. Börjar känns hur magen blir hårdare och större. Ingen fosterrörelse har jag noterat än, tror jag. Dock lite osäker på vad jag egentligen kände i lördags på jobbet då jag satt och dokumentera. Det kändes som att någon peta mig i magen inifrån med något pyttepyttelitet. Ställde mig på vågen i morse och den visar + 0.9 kg. Förberedelsekurs inför förlossning ? Jisses, jag som inte ens börjat tänka på den.





Kommentarer
elin ♥ Gravid ♥

Det växer så det knakar:) myyyyyyys ♥

Malin & Prinsessan

Grattis till nya veckan gumman! Kanske det var en liten rörelse du kände där? :) Jag minns att det kändes som fjärliar i magen först men i efterhand förstod jag att det var lillhjärtat som busade där inne.



Jag hoppas jag nu snabbt blir frisk så vi snart kan ses!

Stora kramar

ewa

Men vad är de jag läser,ska ni ha smått!!!Men gud vad kul!! Ett stort Grattis till er :))

Malin & Prinsessan

Ja, jag hoppas det går över snart. Men det verkar mer vara ont i huvudet än sjukdom så jag hoppas det är bättre redan imorrn ;)



Haha, vad rolig du är! Jag hade aldrig riktigt reflekterat över att det skulle röra sig där inne förens det faktiskt gjorde det :) Vet att jag var så frustrerad över att inte kunna föra över känslan på Mattias hur mycket jag än beskrev det. För det går verkligen inte att beskriva!



Kram!!

Sara G

Nu börjar det minsann hända grejer! Fin du är!

elinjosefine - lifestyleblogs

Ja det var så mysigt att få höra det lilla hjärtat. Vi har ju inte varit på ultraljud än så det var verkligen en bekräftelse.



0,9 kg är ju igenting. Jag har gått upp ca 3-4 kg och kan inte ha mina vanliga jeans nu för det klämmer sjukt mycket när jag sitter på jobbet hela dagarna.



Hoppas allt är bra annars :)

Fia- mamma till Edison

Vilken söt liten mage! :) Grattis till ny vecka! Fasen vad det går undan för alla andra när de är gravida tänker jag, det gick ju så sakta för mig?! Haha eller så kändes det bara så ;)



Första gångerna jag kände Edison var väldigt sådär otydliga, liksom ett litet fladdrande! Men shit första sparken, det är så sjukt galet häftigt!! Kul att ha det framför sig :)

felicia - 19 år och mamma

ååh, vilken liten bebismage :)



mina första rörelser var jag också osäker på.. men efter ett tag blev de allt starkare och jag fick det bekräftat.. det bubblade i magen på nåt sätt.. så himla häftigt :) som en liten fisk där inne.. hihi

Nilla

Meeen, här har man inte varit in på din blogg på evigheter å så får man se denna utveckling här =) Grattis Sara!




Kom ihåg mig?