Fiskpanna med varm gurka och kokt potatis


Kl. 17:32 |




Här har ni dagen middag från Linas matkasse som smakade riktigt gott. Detta kommer vi göra fler gånger, mums!

Receptet kommer lite senare nu måste jag åka tillbaka till jobbet för stormöte.

För 4 portioner

Koka 900 g potatis, vill du koka grönsakerna tillsammans med potatisen, använd en rymlig kastrull. Skala och skär 250 g morötter i slantar.

Dela 250 g broccoli i små buketter. Finhacka 1 kruka gräslök. Skär ½ gurka mitt itu på längden. Gröp ur kärnhuset med en tesked och skiva gurkan.

Smält 1 msk smör i en vid panna med höga kanter. Rör ner 1 msk vetemjöl. Vispa ner 3 dl mjölk, lite i taget, till en slät redning. Rör ner 1 dl creme fraiche, 2 msk senap, 2 msk tomatpure och smila ner 1 tärning fiskbuljong. Krydda med svartpeppar. Låt såsen koka upp under omrörning.

 Dela ca 600 g sejfilé i jämnstora portionsbitar och strö över lite salt. Lägg ner fisken i såsen och strö gurka och hälften av gräslöken över pannan. Låt allt sjuda ca 5-7 minuter, gärna under lock. Smaka eventuellt av såsen med lite svartpeppar.

Koka morötter och broccoli, gärna ihop med potatisen de sista 5 minuterna. Garnera fiskpannan med resten av gräslöken och servera med kokt potatis och grönsaker.

MUMS! :-)





Kommentarer
Ann-Sofi Engström

Wow! Såg supergott ut, längtar efter receptet.




Kom ihåg mig?