Välkommen Graviditetsvecka 22 (21+0)


Kl. 14:29 |


Barnet: 
Fostrets fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan och fostret har nu känsel. Fostret experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar. Ögonlocken täcker hela ögonen. Lungblåsorna utvecklas men de är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln.

Mamman:
Hormonerna kan göra att ditt tandkött svullnar upp och det kan blöda. Bäckenlederna mjukas upp under graviditeten. Det sker för att utvidga bäckenet så att barnet kan komma ut vid förlossningen. När bäckenet mjukas upp blir det mer rörligt och ostadigt. Det gör att många kvinnor känner värk i korsryggen, bäckenet, i skinkorna eller värk från blygdbenet ut mot ljumskarna

Jag: Har börjat känna av ilningar och det är så obehagligt, antar att det beror på att bebisen kommer åt nerver. Annars så har jag börjat känna mig oerhört trött igen och somnar så fort jag sätter mig ner i soffan. Antar att jag slarvar med maten som gör att jag blir så trött, skärpning!  Över lag så mår jag bara bra och bebisen verkar också må bra då den rör sig väldigt mycket :-) Svårt att inse att jag bara jobbar ca 10 veckor till innan det är dags för havandeskapspenning.




Kommentarer
Spanienfrugan

10 veckor kommer gå görfort ju!

Fin liten mage du fått. På torsdag går vi in i v.21 (v.20+0). Då är hälften gjort! Skönt :)

Alabamasthlm

Finmagen! Har du fått beviljad havandeskapspenning? Vad skönt i så fall!

Nikita

Minns när ja hade 10 v kvar å jobba.. Å nu har dem gått ;)

XTIO /Andreas Söderberg

tack gode gud för att man inte är kvinna, men graviditeten är vacker. :) men smärtsam för er. ;(



hoppas det går bra för dig.

Therese

Haha, åh vad jag längtar till att bli vuxen när jag läser detta! ;)

CAISA KÄLLGREN

ååh jag vill också ha barn men är nog lite för ung för det ;)

Thereses liv och vardag

Fin mage du har =) Oj, bara 10 veckor kvar. Vad skönt att sluta jobba i god tid och få möjlighet att varva ner innan bebisen kommer. Jag gick hem tre veckor innan Molly föddes och det var otroligt skönt! Kram!

Åh vad roligt! :) Skönt att få vara hemma snart :)

camilla

Så fin du är!! Jag lovar att tiden går i rasande fart! Har du fått graviditetspenningen beviljad? Hoppas du får må bra!



Stor kram

Alabamasthlm

Ah, jag förstår, Gud vad skönt! Inte långt till 10e, mysigt!

Carolina

Hej Sara. Hoppas att allt e bra med dig. Jätte kul att du var inne på min blogg och lämnade avtryck ifrån dig :) Känner igen mig angående tröttheten i mitten av graviditeten, ät mycket järn & försök att vila när tillfälle ges. Ha en fin vecka! Kram Carolina




Kom ihåg mig?