Saffransvåffla


Kl. 23:37 |



Här sitter jag på jobbet och är jättesugen på några riktigt krispiga våfflor. Nu när det är jultider så kanske det är passande med saffranssmak ? Här kommer Leila Lindholms recept på Saffransvåfflor.

Ingredienser
150 g smör
1 g saffran
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 msk florsocker
4 st ekologiska ägg
8 dl mjölk
Smält smör till gräddning
Vispgrädde till servering

Gör såhär:

1.Smält smör och saffran under omrörning. Låt det svalna helt. 2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, florsocker och ägg med hälften av mjölken och rör till en slät smet. 3. Häll ner resterande mjölken i saffranssmöret och rör ner det i smeten. 4. Låt smeten svälla i 20–30 minuter. 5. Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna gyllene. 6. Servera dem nygräddade och varma med lättvispad grädde och sylt.

MUMS!





Kommentarer
Spanienfrugan

Jag såg också detta avsnittet när Leila bakade dessa våfflor...och jag älskar våfflor! Hua, blev ju sjukt sugen alltså. Ser att du bara är 10 dagar längre gången än jag med en mini i magen :) Mysigt!

Åhh herregud vad göttans!! Skulle gärna sätta tänderna i en våffla nu, göttigötti!!



vad roligt att ni också köpt en bugga, vad blev det för färg på eran då? :)

klart vi blir nöjda med den, eller vad säger du? Snygga är dom ju:)




Kom ihåg mig?