Kryddig lammgryta med torkad frukt


Kl. 20:57 |



Lammgrytan som jag kokade ihop blev riktigt god! Mycket smaker & köttet blev alldeles mört. Kommer lagas ihop fler ggr här hemma.


800 g Lammkött
15 st torkade aprikoer
15 st torkade plommon
1.5 gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpure
1 tärning oxbuljong
5 dl vatten
2 dl passerade tomater

Kryddblandning;
1 msk spiskummin
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 tsk paprikappulver
1 st lagerblad
0.5 tsk kardemumma (malen)
1 tsk kanel

Gör såhär:

1. Dela köttet i mindre delar. Det går också bra med benfritt grytkött av lamm. 2. Hacka lök och vitlök fint.
3. Bryn köttet väl i en stor gryta med lite matolja. Tillsätt finhackad lök och vitlök och fräs ytterliga några minuter. Tillsätt alla kryddor och häll i vatten, tomatpuré, buljongtärning och passerade tomater 4. Låt grytan koka ca 1 timme. Då 15 minuter återstår av koktiden tillsätts den torkade frukten. Servera lammgrytan med kokt ris och lite sallad.





Kommentarer
Madde

Torkad frukt alltså det lät konstigt:)




Kom ihåg mig?