First date porter love


Kl. 17:52 |



Igår kväll blev middagsgästerna i halv åtta hos mig bjuden på detta, visst låter det gott ? Till köttet serverades vitchockladrostaderotfrukter, MUMS! Om jag inte missminner mig har jag 1 eller 2 fransyskor i frysen som väntar på att bli tillagna...


Ingredienser

1 st 600-700 g fransyska
1 flaska porter
1 dl svartvinbärssaft
1 dl soja
2 st vitlöksklyftor
2 st köttbuljongtärningar
5 st hela svartpepparkorn
0.5 tsk timjan
4 st enbär
2.5 dl grädde


Bryn fransyskan, salta, peppra (ca 1 kryddmått av varje) . Lägg i alla ingredienser utom grädden i en gryta, stoppa ner köttet. Låt koka i 2 h. Ta upp köttet efter 2h, låt det vila i folie i (ca 5 min), sila skyn och slå tillbaka den i grytan.  I skyn häller man sedan på grädden, sedan redar man med maizena.  Skiva köttet och stoppa ner det i såsen. Smaka av med socker, salt, peppar efter personlig smak. Skär upp köttet, lägg ner i såsen.





Kommentarer
Ann-Sofi Engström

Lät gott, undra om man kan göra samma sak fast med älgkött? Det funkar säkert. Tack för tipset!




Kom ihåg mig?