Varmrätt till nyår ?


Kl. 11:23 |

Idag inleder jag med ett recept på oxfilé som jag tror skulle passa alldeles utmärkt som varmrätt till nyår. Förra helgen provade vi denna rätt & vi blev mer än nöjda.

Ljummen rotfruktssallad med Oxfilé & reducerad balsamico för 4 personer





1 kg morötter, palsternacka & potatis (Vi hade rödbetor i också)

1 st rödlök

1 ask cocktailtomater

1 ask ruccola

1 dl olivolja

salt & peppar

1 knippe basilika

600 g oxfilé

2 dl balsamico

salt & peppar

Gör såhär: Skär potatis, moröter & palsternacka i ungefär samma storlek & lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja, salta & peppra. Baka i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Mixa olivoljan med basilika, salta & peppra. Häll balsamicon i en kastrull, värm på svag värme tills den fått en tjockare konsistens. Då rotsakerna fått lite färg i ugnen så börja förstek oxfilén i en stekpanna & sätt in i ugnen.  Skär rödlöken & tomaterna. Då rotgrönsakerna blivit färdig blanda tillsammans med tomaterna, ruvvolan & rödlöken, häll basilika oljan över & blanda ihop, salta & peppra. Servera rotsakssalladen med oxfilén, ringla över balsamicon.






Till denna maträtt passar ett rött vin bäst. Vi skålade i vårat favorit vin som heter BERINGER som är gjord på ZINFANDEL druvan. Går på ca 100 lappen...


Som du märker är denna maträtt busenkelt att få till, bara skära grönsaker som sköter sig själv i ugnen. Skära upp köttet som steker sig själv i ugnen. Såsen behöver du bara värma upp, snabbt & smidigt! Vilket är uppskattat på nyår, eller hur ?





Kommentarer



Kom ihåg mig?