New week


Kl. 14:17 |
Hej. Måndag idag, härligt va ? En helt ny oskrapad vecka som vi har framför oss. Jag är ledig idag & har några to dos att göra. J hade skrivit en liten "Sara´s att göra lista" ;-)   Nu har jag tänkt dela med mig av recpeten jag gick efter när vi bjöd på middag här hemma i lördags.  Efterrätten blev en favorit!

Biff med shitakesvamp & färsk pasta

Ingredienser för 4 port
400 gram biff
200 gram shitakesvamp
Fint strimlad purjolök
4 dl grädde
6 msk rött matlagningsvin ( jag hävde i liiiite mer än 6 msk)
kalvfond (efter smak)
1-2 st vitlöksklyftor
salt & peppar

Garnering
Hyvlad parmensan
ruccola (gärna med pressad lime över)

Gör så här:
Skär nötköttet i strimlor och stek i olivolja. Salta och peppra. Tillsätt svamp, vitlök och fint strimlad purjolök och fräs något. Häll på vinet och grädden. Koka ett par minuter tills såsen tjocknat. Låt såsen puttra ytterligare 5-6 minuter och smaka sedan av med salt, peppar och kalvfond. Blanda såsen med nykokt pasta och lägg upp på tallrikar. Garnera med en näve ruccola och hyvlad färsk parmesanost.

Pannacota me passionsfrukt

Ingredienser
6 portioner
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Passionsfrukt

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten låt stå cirka fem minuter. Blanda grädde, mjölk, socker och vaniljsocker. Koka upp under omrörning. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt de väl urkramade gelatinbladen. Låt blandningen svalna tills den tjocknat något. Rör sedan om och häll upp i sex små glas, ställ in i kylen tills massan har stelnat, 3 - 4 timmar. Det går utmärkt att förbereda pannacottan en dag i förväg.

Garnera med passionsfrukt på toppen.



Efterrätten kommer jag göra flera ggr! Det var så gott & väldigt enkelt att göra.. Rekomenderas!




Kommentarer



Kom ihåg mig?